Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Erilaisia empaattityyppejä

 

Sen lisäksi, että empaatit kykenevät tuntemaan toisten ihmisten tunteita, olotiloja, vireystiloja tai energioita sisällään, niin heillä saattaa olla lisäksi muitakin herkkyyksiä. Alla on lueteltu näistä tyypillisimpiä. Jollakulla empaatilla saattaa olla yksi tai muutamia alla luetelluista herkkyyksistä, kun taas toisella empaatilla saattaa olla lähes kaikki näistä. Myös näiden herkkyyksien aktiivisuudessa on eroja. Toisilla oma herkkyys on päällä koko ajan, ja toisilla se aktivoituu esim. vain määrättyjen olosuhteiden vallitessa.

Joissain lähteissä alla olevia herkkyyksiä/taitoja omaavat ihmiset jaetaan omaksi ryhmäkseen, sensitiiveiksi. Selkeintä voisi olla sellainen jaottelu, että jos ihminen on tunne-empaatti ja hänellä on lisäksi joku tai joitain alla olevista herkkyyksistä, hänen sanottaisiin olevan empaatti, ja jos hänellä on joku tai joitain alla olevista herkkyyksistä, mutta ei tunne-empaatin ominaisuuksia, niin hän sitten olisi sensitiivi. 

 

1. FYYSINEN HERKKYYS

Tuntee toisten ihmisten kivut ja sairaudet omassa kehossaan. Moni taitava hoitaja ja parantaja käyttää tätä taitoa apuna hoitotyössään.

 

2. YMPÄRISTÖHERKKYYS ELI GEOMANTINEN HERKKYYS

Geomantia on oppi maapallon energiavirtauksista. Geomantinen empaatti tuntee olonsa erilaiseksi erilaisissa paikoissa, koska hän tuntee eri paikkojen energiat sisällään. Hän saattaa kokea voimakasta vetoa joihinkin maantieteellisiin paikkoihin, koska kokee niiden energian parantavana tai voimaannuttavana, tai vältellä joitain paikkoja niiden hankalan tuntuisen energian takia. Hän myös saattaa reagoida koko maapallon muuttuviin olotiloihin ja maan energioissa tapahtuviin muutoksiin ja hän saattaa esim. tuntea tulevat maanmullistukset ja maapallon äärimmäiset sääilmiöt, kuten suuret maanjäristykset ja tsunamit.

 

3. LUONTOHERKKYYS

Luontoempaatti tuntee kasvien ja puiden olotilat sisällään. Luontoempaatit voivat olla viherpeukaloita, jotka saavat pihat ja puutarhat kukoistamaan. He oleskelevat mielellään sekä hoidetuilla viheralueilla että metsissä. Luontoyhteys on luontoempaatille niin tärkeää, että hän alkaa voida huonosti joutuessaan viettämään pitkiä aikoja rakennetuissa kaupunkiolosuhteissa.

 

4. ELÄINHERKKYYS

Eläinempaatin on helppoa tietää, miten joku eläin voi. Monesti eläimet tuntevatkin vetoa empaatteihin.

 

5. ESINEHERKKYYS

Kykenee tuntemaan elottomien esineiden energian tai saamaan tietoa tai vaikutelmia esineiden, kuten valokuvien, kautta. Yksi yleisimmistä taidoista on parantavien ja hoitavien kivien energian tunteminen. Yleistä on myös siivoamisesta ja pesemisestä johtuvien kodin esineiden ja huoneiden energioiden muuttumisen tunteminen. Tällainen empaatti saattaa viihtyä parhaiten hyvin järjestetyssä ja siistissä ympäristössä.

 

6. TELEPAATTINEN HERKKYYS

Kykenee lukemaan toisten ajatuksia, tai ”jostain syystä” vain tietää, mitä toiset oikeasti kussakin tilanteessa ajattelevat, huolimatta ääneen sanotuista sanoista.

 

7. SELVÄNÄKÖINEN HERKKYYS

Saa tietoa ihmisten menneisyyteen, nykyhetkeen tai tulevaisuuteen liittyvistä asioista, esim. näkyjen tai unien avulla. Voi olla selvänäköinen, -tietoinen, -tuntoinen tai -kuuloinen.

 

8. MEDIUMISTINEN HERKKYYS

Kykenee yhteyteen henkimaailman kanssa ja pystyy tuomaan viestejä rajan taakse menneiltä.

 

9. ASTRAALITASOJEN HERKKYYS

Kykenee yhteyteen muiden tasojen, ulottuvuuksien tai värähtelytaajuuksien olentojen, kuten metsänhenkien tai avaruusolentojen, kanssa.