Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Intuitio - ihmisen opas henkisestä maailmasta

 

Intuition heräämisprosessi kiihtyy

 

Ihmisen ensimmäiset inkarnaatiot maaplaneetalla alkoivat vanhan Lemurian aikana, joka sijaitsi kauan sitten Intian valtameressä. Kyseinen alue on nykyisin meren alla, mutta ihminen itse kantaa sielussaan tietoa tuosta ajasta. Ihminen laskeutui tuolloin henkisestä maailmasta ja aloitti näin inkarnaatiokiertonsa maisella planeetalla. Koska ihminen on ikuisesti henkisen maailman olento, hän sai mukaansa tästä maailmasta yhteydenpitotyökalun, jonka avulla oli varmuus, että ihmisen yhteys henkiseen kotiinsa säilyy. Tämä työkalu oli intuitio ja sen kautta henkinen maailma piti ihmisjäseneensä saumatonta yhteyttä. Menneinä aikoina tämä yhteys olikin ihmiselle varma tieto siitä, että maisen elämän jälkeen ihminen siirtyy takaisin henkiseen kotiinsa.

 

Vuosituhansien saatossa ihmisen maallistumisretki maisessa maailmassa johti siihen, että ihminen siirtyi intuitionsa sijaan yhä enemmän luottamaan pelkästään fyysisiin aisteihinsa. Tämä kehitys voimistui erityisesti 1400-luvun jälkeen. Näin intuitio jäi taustalle ja antoi aarteitaan enää vain sellaiselle, joka uskalsi kuunnella aistimaailman takana olevaa ääntä. Historiamme onkin varsin traagista luettavaa viimeisten vuosisatojen kohdalta. Yksi perussyy tähän on, että ihminen on unohtanut henkisen perintönsä. Hyvä uutinen tämän päivän ihmiselle kuitenkin on, että intuitio ja yhteys henkiseen maailmaan on kokemassa uutta renesanssia. Elämme juuri nyt aikoja, jolloin ihmisellä on suurempi mahdollisuus löytää tämä tärkeä hukattu henkinen ääni itsestään.

 

Ihmiskunta on astrologisessa katsannossa siirtynyt kalojen ajasta vesimiehen aikaan. Tämä alkanut 2000 -vuotinen jakso tulee olemaan ihmisen henkisten asetusten palauttamisaika. Ihminen tulee jälleen avaamaan tietoisen yhteytensä henkiseen maailmaan. Intuitio on tässä avaamisoperaatiossa keskeisessä roolissa. Tämä prosessi on voimakkaasti näkyvissä ja koko henkinen genre tänään uudenlaisten selvänäköisten havaintojen, univiestien, henkisten kanavointien ja tietoisuusvälähdysten muodossa kertoo tästä. Monet tuntevat kuin pyynnön sisällään löytää takaisin syvemmän totuuden äärelle. Siksi herännyt sielu etsii tänään henkistä tietoa, jonka kautta ihminen muistaa todellisen syynsä olla olemassa maapallolla. Ihmisen henkinen tehtävä on muistaa mistä hän tulee, kuka hän on ja miksi matka alkoi. Tämä merkitsee yhä voimakkaampaa intuition toimintaa.

 

Sisäinen mestari lähestyy ihmistä

 

Miten sitten voi löytää selkeämmin intuition äänen? Ensimmäinen asia on tiedostaa, että tällainen sisäinen rakenne on olemassa. Ihminen, joka ei tätä tiedosta, sivuuttaa ulkoisen havainnon perusteella sisäpuolelta tulevan tiedon ja rakentaa aistiensa kautta luotuja kaavoja, siitä miten toimia ja elää. Myös auktoriteetit ovat tärkeässä asemassa tässä kohtaa. Ellei ihmislaivan kapteeni ole ihmisen sisäpuolella, se etsitään ulkopuolelta.

 

Kun ihminen tietää intuition olevan hänen korkein opastajansa, hän alkaa yhä enemmän saada sisältään tietoa siitä, miten mennä eteenpäin. Kun epäily on saatu hallintaan, on etsittävä luottamus siihen, mitä intuitio ilmoittaa. Tämä voi olla vaikea kohta, koska ihminen on saattanut vuosisatoja ratkaista asioita mielensä kautta. Tottumus on toinen luonto ja niin kauan, kun ihminen luulee olevansa henkisestä todellisuudesta yksinäinen irrallaan oleva palanen, henkisen maailman on vaikea ulottua persoonan tajuntaan asti.

 

Kun intuitioon aletaan luottaa kokeilun kautta, aletaan ymmärtää, että henkinen opastus toimii. Tämän jälkeen on kiinnitettävä huomio siihen, milloin mieli on äänessä ja milloin taas intuitio. Jos alussa tätä ei tunnisteta, niin vähitellen ihminen oppii huomaamaan, miten intuitio eroaa mielen tulkinnoista. Intuitio on nopea välähdys, jossa ihminen tietää heti miten toimia. Se on varmuuden tunne ja siitä tulee hyvä oikea olo. Mieli pähkäilee eri vaihtoehtojen välillä, kyselee eri puolilta, eikä osaa päättää. On uskallettava luottaa sisäiseen ääneen silloinkin, kun ulkopuolelta esitetään muuta. On uskallettava murtaa kaavamaisuus ja ulkoaohjautuvuus, jotta sisäisen mestari voi päästä esiin. Se lähestyy ihmistä monella tavalla. Siksi intuition välähdys voi olla kuva, sana, tieto, väri sekä näiden kaikkien yhdistelmä. Ja se vie ihmisen aina sinne, mistä ihminen kaikkein eniten hyötyy.

 

Ihminen voi tukea intuition esiin saamista monilla tavoilla. Koska ihmisen sisin ydin on puhtaasti henkinen, ihminen kaipaa henkistä tietoa. Mikään raha, menestys, tittelit tai ura ei voi koskaan korvata tätä perimmäistä tarvetta. Kaikkein suurimman maallisen hyvän tavoittaneet ihmiset ovat tunteneet, että jotain olennaista kuitenkin puuttuu. Se on yhteys henkiseen maailmaan, josta ihmisen on tultava tietoiseksi. Tämä merkitsee intuition virran aktivoimista.

 

Kaikki henkinen tieto, jota tänään on planeetallamme tarjolla paljon, tähtää intuition kutsun kuulemiseen ihmisessä. Yhä useampi ihminen on herännyt tähän kutsuun saada henkinen tieto oman arjen suunnan näyttäjäksi. Etsivä löytää ja ratkaisee intuition avulla, mikä tieto vie eteenpäin. Joskus oikeat tekstit suorastaan putoilevat eteen. Intuitio tietää tarkalleen, missä ihmisen sielun polku menee. Siksi se tietää parhaiten, mihin suuntaan mennä ja millaista tietoa on juuri nyt syytä omaksua, mitä syödä tai mille alalle suuntautua. Ilman intuitiotaan ihminen elää aina omasta ydinitsestään irrallaan olevaa elämää. Tällainen elämä ei voi olla koskaan syvästi onnellinen, koska sisällä sykkii tieto, että jotakin tärkeää puuttuu. Tällainen varjokokemus - huolimatta siitä kuinka pitkään se kestää - johtaa aina lopulta enemmin tai myöhemmin intuition äärelle. Ihmisen useat elämät ovat olleet menneisyydessä juuri tällaisia varjoelämiä.

 

Kun valon esteet poistuvat, mestari saapuu 

 

Henkiset mestarit ovat jatkuvassa yhteydessä. Tämän taustalla on suora ja selkeä intuitio. Miten sitten mestari eroaa ihmisestä, joka ei edes vielä usko intuitioon. Hengen tasolla eroa ei ole, vaan jokainen ihminen on henkisellä tasolla mestari. Ainoastaan sielun tasolla ihminen voi olla ajautunut mielen johdatukseen niin syvästi, että hän ei etsi, eikä kuule intuitiotaan. Intuitio ei silloin pääse ääneen ihmisen maisessa inkarnaatiossa. Silloin ei ihminen pääse piilevien henkisten kykyjensä äärelle, vaan elämää eletään tietämättä kuka itse todellisuudessa on. Tämän takia viisaat mestarit puhuvat aineen tien harhasta.

 

Mestari tietää oman henkisen todellisen tilansa myös maisessa olemuksessaan ja luottaa henkiseen ääneen sisällään. Hän on poistanut valon esteet eli mielen puuttumisen elämäänsä ja henkinen informaatio vaikuttaa hänessä koko ajan. Jokainen ihminen voi alkaa kulkea tätä tietä. Ja se on tie täyttymykseen, koska silloin ihminen löytää todellisen itsensä; oman henkisen tasonsa.

 

Meditaatio, hiljaisuuteen keskittyminen, tuo paremmin intuition näkyville, silloin kun sitä ei kuulla. Näin sisäisesti ohjautumalla ihminen kartuttaa vähitellen etsijän tiellään henkisiä tietoja ja lisää henkisiä käsitteitä persoonan todellisuuteensa. Samalla hän tietää, että henkinen opastus on hänessä itsessään. Kaikkein suurin henkinen valtakunta on piilotettu ihmiseen. Makrokosmos on mikrokosmoksessa. Nyt vain ihmistietoisuuden on tehtävä tästä todellisuutta. Ja kun hän sen tekee, hän ei enää koskaan kulje yksin maisessa elämässään. Silloin selvänäkö, tieto tulevaisuudesta tai menneen inkarnaation näkeminen ei ole enää ihme, vaan syventynyttä intuition toimintaa.

 

Muutama vinkki intuition jäljille pääsemisessä:

 

1. Anna itselle aikaa löytää intuitio itsestä

 

2. Kun menit intuition mukana ja huomasit, miten se toi helmiä elämääsi, kiitä persoonaasi, että se uskalsi seurata sisäistä ääntä

 

3. Älä syyttele itseäsi, jos menit mielen mukana vanhalla kaavalla, vaan tee asia tietoiseksi itsellesi ja näe, miten rutinoituneita voimme olla kaavoihin

 

4. Älä sano, että olen huono kuulemaan intuitiota, vaan että mielen prosessien purkaminen on kesken, mutta hyvin jo työn alla

 

5. Anna itselle positiivista palautetta, koska olet etsimässä intuitiota. Sen täytyy merkitä, että OLET KUULLUT INTUITIOTA, vaikka et ehkä sitä huomannutkaan. Se haluaa sinun löytävän sen

 

Tie intuition kuulemiseen kulkee ensin uskon, sitten tiedon ja lopulta tietoisuuden kautta. Jos olet vielä uskon vaiheessa, älä luovuta, vaan etsi lisää henkistä tietoa, koska intuitio toimii jo sinussa, huomasit sitä tai et. Persoonasi vielä vain käsittelee asiaa uskon kautta.

 

Lopuksi eräs tarina intuitiosta:

 

"Minulla oli ystävä, joka oli löytänyt hyvän selvänäkijän. Hän vieraili sen verran usein tämän luona, että he lopulta olivat jo läheisiä ystäviä. Hän oli saanut monenlaista apua tältä näkijäystävältään erilaisiin asioihin, fyysisiin vaivoihin, asunnon ostoon ja kumppanin löytämiseen. Aina näkijäystävä oli nähnyt oikein ja asiat menivät hyvin, kun hän vain luotti tämän sanaan. Näin jatkui useita vuosia. Eräänä päivänä ystävälläni oli varsin iso tienristeys elämässään. Hänelle tarjoutui elämässä kaksi selkeää tietä mennä eteenpäin. Molempiin liittyi lupaavia työmahdollisuuksia sekä uudenlainen merkityksellinen ihminen, joiden tarkoitus ja paikka ei vielä ollut hänelle elämässään selvinnyt. Onneksi hän tiesi mitä tehdä ja niinpä hän tilasi ajan näkijäystävältään. He tapasivat ja tämä katsoi, kumpi suunta olisi ystävälleni oikea. Näin hän myös teki ja valitsi juuri sen tien, jonka näkijä oli kertonut. Hän lähti kulkemaan tätä tietä ja huomasi nopeasti olevansa varsin erikoisessa maailmassa. Asiat mutkistuivat yhä enemmän ja jumittivat joka sektorilla, eikä mikään tuntunut sujuvan, kuten ennen. Lopulta tilanne kävi niin tukalaksi, että hänen oli tehtävä päätös jatkaako samalla tiellä vai palata takaisin. Hän halusi tällä kertaa tehdä päätöksen itse ja päätti palata takaisin siihen samaan pisteeseen, jossa tienristeys hänen elämäänsä oli ilmestynyt. Hän ei kuitenkaan halunnut häiritä näkijäystäväänsä, sillä hänenhän olisi pitänyt kertoa, että tie jonka hän valitsi ohjeen mukaan, olikin täynnä ongelmia. Hän retkahti väsyneenä makaamaan sängylle ja esitti tyhjyyteen kysymyksen: "Miksi elämä petti minut juuri tällä hetkellä"? Samassa hän nukahti ja kun hän heräsi, hänen päässään oli vastaus kysymykseen:

 

"Sinä olet alkanut seurata suurimman mestarin Intuition tietä. Sinun intuitiosi kumosi ratkaisun, jota se ei tunnistanut omakseen. Olet kulkemassa valoon, sillä tästä lähtien viet ulkoiset neuvot sisäisen Äänen ratkaistavaksi. Ulkoinen ei voi koskaan sivuuttaa sisäistä tietoa. Joku toinen, joka on herättänyt sisäisen intuitionsa, voi nähdä paljonkin palasia polustasi. Kuitenkin oma sielun polkusi täydentyy vasta sitten, kun näet tämän polun selkeästi itse. Siksi elämä muistutti sinua tästä syvästä totuudesta. Se teki näin sen vuoksi, että sinun on löydettävä tie Sen Mestarin äärelle, joka johtaa tiesi valoon. Tämä Mestari asuu sinussa Itsessäsi. "

 

Ystäväni oli aiemmin tuntenut surua ja suuttumustakin, että hänelle on nähty väärin. Nyt herätessään ja unen viestin tajutessaan hän oivalsi jotakin tärkeää. Hän otti yhteyttä näkijäystäväänsä, ja tavatessaan he halasivat toisiaan. Hän kertoi tälle, miten kiitollinen hän oli tämän olemassaolosta ja ohjeista. Olihan näkijäystävä jälleen kerran ohjannut häntä oikein. Nyt hän osasi "väärän tien" johdosta viedä kaikki ulkoiset neuvot sisäisen Itsen ratkaistavaksi. Nyt hän tiesi, että väärä tie on myös se oikea. Joskus sen kautta löytyy enemmän. Hänelle se paljasti kaikkein suurimman Opastajan; Intuition."

 

- Pekka Tamminen